Nove medalje za našu zemlju: Završen Evropski judo kup

Evropski judo kup za juniore “Sarajevo 2024” završen je danas.

Organizatori ističu da su odličnu organizaciju kupa upotpunile nove medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nakon zlatne medalje Sofije Pajić i bronzane medalje (Lana Bjeiica), osvojenih prvog takmičarskog dana, dvije bronzane medalje osvojili su Bosi i Hercegovini Lazar Ždrale i Vidak Maljević.

Ždrale je bez prilike da se bori za zlato u kategoriji do 90 kilograma ostao nakon poraza u polufinalu od predstavnika Srbije Miljana Radulja koji je na kraju do titule stigao savladavši rumunskog takmičara Alexandrua Sibisana.

Vidak Maljević je bronzano odličje u konkurenciji takmičara do 100 kilograma osvojio pobjedom protiv Crnogoroca Andrije Martinovića u izuzetno zanimljivoj borbi.

Srbijanska džudistkinja Nikolina Nišavić odbranila je titulu osvojenu prošle godine u kategoriji do 52 kilograma. U današnjem finalu je porazila Turkinju Seymu Yildirim.

Za prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će u ovoj godini biti održano u Bosni i Hercegovini, Džudo savez BiH opet je zaradio visoke ocjene i potpuno opravdao rejting i povjerenje od Evropske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF).

Sutra počinje trening-kamp za juniore, koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts