Novac je spreman, Lazio kreće u najskuplji prelazni rok u Lotitovoj eri

Predsjednik rimskog kluba Claudio Lotito odlučio je da predstojići transfer rok bude najskuplji u njegovoj eri, a za pojačanja je već izdvojio 65 miliona eura. Nije to ni blizu fonda kojim raspolažu neki drugi klubovi, ali u odnosu na dosadašnju praksu Rimljana, ovo će biti ogroman pomak.

Osim toga, postoji šansa da budžet za transfere bude dodatno povećan ali to će ovisiti prvo od plasmana u Ligu prvaka, te od toga hoće li biti prodan Sergej Milinković – Savić.

U proteklih nekoliko godina je Lazio za dobar novac prodavao igrače poput Baldea Keite, Candreve, pa i Hoedta i Hernanesa, a sada je očigledno došlo vrijeme da se situacija malo preokrene i da se krene u šoping.

O potencijalnim pojačanjima Lazija se za sada ne govori mnogo, ali posljednje špekulacije su vezane za dovođenje Diega Godina koji bi trebao biti zamjena za Stefana De Vrija koji odlazi besplatno, najvjerovatnije u Inter.

Lazio igra fantastičnu sezonu u Seriji A i blizu je da završi među četiri najbolje ekipe i izbori direktan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

sportsport.ba

Related posts