NK Jedinstvo Bihać: U drugu polusezonu bez „bijele zastave“

U prostorijama Nogometnog kluba Jedinstvo danas je održana konferencija za medije na kojoj su o aktivnostima u ovom klubu, predstojećim pripremama za proljetnu sezonu i podršci Grada Bihaća, prisutne upoznali Emir Mujadžić, predsjednik NK Jedinstvo, Safet Nadarević, šef Stručnog štaba NK Jedinstvo i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Svjesni teške situacije u kojoj se klub našao u prvom dijelu sezone, današnji sagovornici istakli su da i pored zadnjeg mjesta na tabeli niko neće podignuti „bijelu zastavu“ i odustati od borbe za opstanak, dokle god postoji i teoretska šansa za to.

„Nakon okončanja prvog dijela prvenstva intenzivirali smo razgovore oko sudbine kluba i njegovog financiranja i zahvaljujem gradonačelniku Fazliću što se aktivno uključio u rješavanje problema oko NK Jedinstva i osigurao podršku Grada Bihaća u drugom dijelu prvenstva. Posložili smo jednu novu ekipu, novi stručni štab i uvjeren sam da ćemo pokazati snagu i odlučnost u borbi za opstanak“- kazao je Emir Mujadžić, predsjednik NK Jedinstvo, naglasivši da će se dugovanja prema igračima riješiti do srijede kada i kreću pripreme.

Ističući da je u proteklom periodu očekivao veću angažovanost sportskih radnika u rješavanju financiranja i vođenja NK Jedinstva, gradonačelnik Fazlić, kazao je, da je ipak evidentno da klub bez podrške Gradske uprave ne može funkcionisati.

„ I do sada je NK Jedinstvo imalo novčanu podršku Grada i imati će i u ovoj drugoj polusezoni. Doveli smo novi stručni štab, određena pojačanja i naravno idemo u borbu za opstanak. Cilj mi je u narednom periodu stvoriti uslove za ulaganje u struku, omladinski pogon i sportsku infrastrukturu. A paralelno s tim konačno rješavanje statusa kluba u smislu pronalaska investitora koji bi preuzeo upravljanje kluba „- kazao je gradonačelnik Fazlić, te dodao da će se do početka polusezone popraviti i dio infrastrukture na stadionu potrebne za nesmetano takmičenje.

Safet Nadarević, šef Stručnog štaba NK Jedinstva kazao je da je svjestan stanja u klubu i teške borbe za opstanak u Prvoj nogometnoj ligi F BiH, naglasivši da od igrača očekuje maksimalnu borbenost i zalaganje.

„Svjestan sam da smo jednom nogom ispali iz lige, ali nema predaje, okupili smo momke koji će ponijeti teret u drugoj polusezoni. Idemo od utakmice do utakmice uz maksimum zalaganja i bez pritiska i opterećenja stanjem na tabeli koje nije idealno, ali nema predaje „- naglasio je Nadarević.

Related posts