Niče moderan sportski centar u Sanskom Mostu

Radovi na izgradnji velikog sportskog centra u Sanskom Mostu, u naselju Mahala, juče su zvanično započeli.

Inače, radi se o projektu čija vrijednost iznosi milion maraka, a finansira se sredstvima koja je osigurala Vlada Unsko-sanskog kantona.

“U protekloj godini smo osigurali neophodna sredstva za ovaj veliki projekat, a u međuvremenu proveden je tender i izabran izvođač radova. Vremenske prilike ovih dana dozvoljavaju da se započne s površinskim, zemljanim radovima i te aktivnosti su u toku”, kazao je Almin Hopovac, resorni ministar obrazovanja u Vladi USK.

Nosilac i implementator ovoga projekta je Osnovna škola “Mahala”, na čijem zemljištu niče budući sportski centar, a direktorica te ustanove Sanja Džafić očekuje da svi radovi budu okončani u predviđenom roku do početka iduće školske godine.

Prema njenim riječima, u sklopu budućeg sportskog centra biće izgrađena moderna atletska staza, teren za veliki nogomet, igrališta za više malih sportova, kao i velika igraonica za mališane, a ideja je da čitav ovaj prostor bude pretvoren u mjesto gdje će se odvijati sportski, ali i društveni život Sanskog Mosta.

“Izgradnjom multifunkcionalnog sportskog centra naš grad će dobiti prostor koji će unaprijediti sportski život općine i biti na usluzi svim građanima. Važnost projekta je velika, s obzirom na to da Sanski Most prvi put dobija takav sportski objekat”, kazala je Džafić.

Izvror: Cazin.ba

Related posts