Neymar: Nikada neću biti bolji od Pelea, Romarija i Ronalda, golovi su samo brojke

Brazilac Neymar smatra da je trenutno na 80 posto svojih mogućnosti nakon što se oporavio od povrede stopala, a dodao je da nikada neće biti bolji od Ronalda, Pelea i Romarija.

Svjetski mediji posljednji dana često porede trenutno najboljeg brazilskog igrača s njegovim prethodnicima, a pogotkom protiv Hrvatske stigao je do brojke od 54 postignuta gola za reprezentaciju, jedan manje od Romarija, osam od Ronalda i 23 pogotka od Pelea.

“Ne postoji borba za najboljeg strijelca, to su na kraju krajeva samo brojke. Poštujem Pelea, Ronalda i Romarija, oni su moji idoli, bili su prije mene u reprezentaciji i nikada neću biti bolji od njih”, rekao je Neymar.

Napadač PSG-a kazao je da se još uvijek nije do kraja oporavio od povrede stopala koju je doživio u februaru i da se na terenu još uvijek osjeća malo nelagodno.

“Još uvijek imam strah, ali svakim treningom je sve bolje. Osjećam se nelagodno, tri mjeseca sam bio van terena i to je normalno, a trenutno mislim da sam na 80 posto svojih mogućnosti”, dodao je Brazilac.

Brazil će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi E zajedno sa Srbijom, Kostarikom i Švicarskom, a prvi meč igraju 17. juna protiv Švicaraca.

Do početka Svjetskog prvenstva Brazil će odigrati još jednu prijatljsku utakmicu, a njih u subotu očekuje meč protiv izuzetno dobre Austrije.

klix.ba

Related posts