Neviđen spektakl na otvaranju rukometnog Eura, 55.000 ljudi gledalo pobjedu Francuske

Spektaklom na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Areni u Dusseldorfu otvoreno je Evropsko prvenstvo u rukometu, a Francuzi su na otvaranju savladali Sjevernu Makedoniju rezultatom 39:29.

Nijemci su odlučili za večeras prirediti dva spektakla koja se igraju na nogometnom terenu u Dusseldorfu i na kojem je već ispisana historija rukometa jer se utakmice igraju pred 55.000 gledalaca.

Prvo je na rasporedu bio duel Francuske i Sjeverne Makedonije, nakon čega slijedi ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva, a onda i duel domaćina Njemačke protiv Švicarske.

Kada je u pitanju duel kojim je počelo prvenstvo, Francuska je u nastavku slomila otpor Sjeverne Makedonije. Makedonci su pružili vrlo dobar otpor u prvom poluvremenu.

Francuska je rano došla do vodstva i čuvala ga tokom cijelog prvog poluvremena na krilima sjajnog Hugona Descata koji je odlično trčao kontre i bio nezaustavljiv za odbranu Makedonije. Međutim, balkanska selekcija je dugo držala priključak.

No, ključni trenuci bili su na startu drugog poluvremena kada Francuzi dolaze do pet i onda šest golova prednosti. Makedoncima više spasa nije bilo, a prednost se samo povećavala do samog kraja.

Za Francusku se čak 13 različitih igrača upisivalo u listu strijelaca, a najefikasniji je bio pomenuti Descat sa sedam golova. Šest je dodao Dylan Nahi. Kod Makedonaca sedam je postigao Žarko Peševski, a Ivan Đonov dodao je šest.

Tako su Francuzi na najbolji mogući način otvorili Evropsko prvenstvo u kojem imaju velika očekivanja, dok će Makedonci bodove tražiti u narednim mečevima. S njima u grupi su još Njemačka i Švicarska.

Izvor: Klix.ba

Related posts