Netanyahu uputio novu prijetnju i upozorenje Iranu: "Ponašat ćemo se prema jednostavnom principu"

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu osvrnuo se na prijetnje iz Irana koje su stigle nakon što je izraelska vojska u Damasku izvršila napad na konzulat Irana te tom prilikom ubila i visokorangiranog komandanta Iranske revolucionarne garde.

Tokom sastanka sa sigurnosnim kabinetom, a nakon razgovora s predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom, Netanyahu je rekao kako će Izrael odgovoriti na svaku prijetnju.

“Iran je godinama djelovao protiv nas – direktno i preko drugih. Zbog toga, Izrael djeluje protiv Irana i njegovih saveznika – defanzivno i ofanzivno”, rekao je Netanyahu.

Premijer Izraela je rekao kako će država znati da se ponaša u slučaju napada Irana.

“Znat ćemo kako da se branimo i ponašat ćemo se prema jednostavnom principu. Naštetit ćemo onima koji nam naude ili planiraju da nam naude”, poručio je Netanyahu.

Podsjetimo, u četvrtak je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei upozorio Izrael da će požaliti zbog napada u Damasku.

“Uz Božiju pomoć, cionisti će zažaliti zbog njihovog zločina agresije na iranski konzulat u Damasku”, rekao je Khamenei u ranojutarnjoj objavi na platformi X, a koja je upućena na hebrejskom jeziku.

Izvor: Klix.na

Related posts