Nermin Nikšić ima većih briga od formiranja vlasti: Kako opravdati mizernih 5.000 glasova i sačuvati fotelju od OJAČANOG BEĆIROVIĆA!

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić ima mnogo većih briga od pitanja formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini, tvrdi za Nezavisni istraživački centar NICK, izvor iz ove partije. SDP je na Općim izborima u BiH ostao na drugom mjestu u Federaciji BiH, izgubio bitku za člana predsjedništva BiH te nestao sa parlamentarne scene u manjem bh. entitetu.

Sam Nikšić koji se kandidirao za državni parlament nije osvojio dovoljan broj glasova, tek nešto više od pet hiljada, dvostruko manje od protivkandidata iz SDA Edina Mušića. To su samo neki od razloga zbog kojih značajan dio članstva, dio rukovodstva i nekadašnjih članova SDP poziva Nikšića na odgovornost i odstupanje sa pozicije, tvrdi naš izvor.

SDP je zahvaljujući Denisu Bećiroviću ostvario značajan rezultat. Međutim, na svim ostalim nivoima, Partija je jednostavno izgubila. To se mora priznati, uprkos svim ovim osporavanjima izbornog procesa. Bojim se da time Nikšić želi samo zamazati oči članstvu i sačuvati fotelju – navodi naš sagovornik.
Najavljuje da će, sigurno, biti podneseni i zvanični zahtjevi za Nikšićevu ostavku ili pokrenuta procedura za smjenu.

SDP već nekoliko izbornih procesa tavori, ljevica je podijeljena. Ni ovaj put ništa ne ovisi od Partije, već od drugih stranaka koje su relativni pobjednici. Glasači su najbolje pokazali šta misle o Nerminu Nikšiću i šta misle o Denisu Bećiroviću. Ako bude imao imalo moralne odgovornosti, Nikšić će kormilo stranke sam prepustiti Bećiroviću – ističe ovaj izvor iz SDP.
Posljedice izbornih rezultat tradicionalno potresaju najveće stranke u BiH. Nakon izbora 7. oktobra najveći potresi se očekuju upravo u SDP-u, neovisno od toga kako će se i kada formirati vlast u BiH.

nick.ba

Related posts