Nedžadu Mahmiću treće mjesto u ciklokrosu Prvenstva Hrvatske

Jučerašnji dan će Hrvatska pamtiti po odličnoj organizaciji ciklokros Prvenstva Hrvatske, na kojem je nastupilo stotinjak vozača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Italije. Utrka se održavala u kluba koturaša Jastrebarsko, a vozači su svoje snage okušali na stazi dužine 2km pri niskih 7 stupnjeva u minusu.

Zubato vrijeme nije išlo na ruku vozačima, no vremenske prilike su bile znatno bolje nego protekli tjedan, kada je organizator bio prisiljen da utrku prolongira.

Također, jučerašnji dan je zabilježen po Svjetskom ciklokros prvenstvu koje se održalo u Bielesu, no mnogi od nas su putem livestream kanala bili prikovani za utrku u Jastrebarskom.

Kao što je već ranije i najavljivano, utrka je odlučivala o prvakinjama i prvacima Hrvatske, a održala se na stazi koja prolazi najzanimljivijim dijelovima jednog od najljepših parkova u Hrvatskoj, parka Erdody. Na utrci su najprije startale najmlađe kategorije, dok je utrka Seniora ostavljena kao posljednja utrka prvenstva, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika.

Bosanska Krupa je imala na ovom takmičenju svog predstavnika, a to je Nedžad Mahmić koji je uprkos brojnim poteškoćama došao do medalje. U kategoriji U23 zauzeo je 3. mjesto.

Related posts