Nedžad Mahmić u konkurenciji za najboljeg sportistu BiH

Članovi stručnog žirija 16. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2016. godini, manifestacije u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio televizije BiH, na današnjoj sjednici u mostarskom hotelu „Bristol“ usvojili su šire liste kandidata u svih 12 konkurencija.

Za najboljeg sportistu u godini kojoj se bliži kraj konkuriše čak 28 kandidata. Među njima i Krupljanin Nedžad Mahmić.

Donosimo vam i cijelu listu nominacija :Eldin Omerović (dizanje tegova), Antonio Barač i Nedžad Mahmić (biciklizam), Saša Zimonjić (odbojka), Adem Fetahović (boks), Meris Muhović i Nikola Poluga (karate), Hamza Alić, Mesud Pezer, Kemal Mešić i Amel Tuka (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Sejfo Šehović (powerlifting), Harun Sadiković, Mitar Mrdić i Petar Zadro (džudo), Mirsad Terzić (rukomet), Jusuf Nurkić, Mirza Teletović i Džanan Musa (košarka), Milan Đurić, Edin Džeko, Edin Višća i Miralem Pjanić (fudbal), Dejan Dragović (kik-boks, K1), Damir Džumhur i Mirza Bašić (tenis), te Darko Savić (kajak/kanu

Domaćin sjednice bio je Marijan Kvesić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH, te dugogodišnji član i nekadašnji predsjednik žirija, kojim ove godine predsjedava Žarko Varajić.

“Olimpijski komitet BiH i ja lično uvijek ćemo rado podržati manifestacije ovakve vrste. Ovo su događaji koji prepoznaju i nagrađuju najbolje bh. ambasadore u svijetu. Druga sjednica je protekla u konstruktivnoj raspravi, detaljno smo razmotrili sve pristigle nominacije i kao i uvijek odluke donijeli jednoglasno”, rekao je Kvesić.

Naredna sjednica žirija biće održana 17. novembra u Banjaluci, kada će liste nominovanih u svih 12 konkurencija biti reducirane.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2016. godini biće održana 15. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 časova.
Istog dana nekoliko sati ranije, održaće se i posljednja sjednica žirija na kojoj će biti utvrđene konačne liste naših najboljih sportista u ovoj godini.

“Nezavisne novine” i BHRT, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 16. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH. Na portalu “Nezavisnih novina” (www.nezavisne.com) uskoro će početi i glasanje za nagradu publike.

Nedžad Mahmić je jedini sa Unsko-sanskog kantona u konkurenciji za sve kategorije, i to je prilika da glasamo za našeg uspješnog,vrijednog i talentiranog biciklistu.

Related posts