Nedin Dedić, kandidat za GV Bihaća: Samo stručni i sposobni mogu pokrenuti promjene na bolje

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Nedin Dedić? 

Ja sam Nedin Dedić, rođen 16.1.1966. godine, doktor ekonomskih nauka, oženjen, i otac dvije kćerke, studentice ekonomije i informatike. Osnovnu i srednju školu završio sam u Bihaću, dok sam diplomirao, magistrirao i doktorirao u Sarajevu. Zaposlen u vlastitoj kompaniji koja je višestruko nagrađivana i kojoj su dodijeljene nagrade a jedna od njih je i „Domaće poduzeće godine“. Kroz svoj radni vijek pored uspješnog menadžerisanja i uključenosti te uspješnog poslovanja u različitim privrednim djelatnostima bio sam član više nadzornih odbora privatnih i državnih domaćih kompanija. Član sam stranke SDA od njenog osnivanja do danas.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Razlog moje kandidature je želja da svojim znanjem i iskustvom u poslovnom i političkom životu nastavim doprinositi zajednici i kvaliteti donošenja odluka unutar gradskog vijeća. Kombinacijom upravo znanja i iskustva sa novim idejama i aktivizmom, unutar gradskog vijeća i u društvu, moguće je napredovati i poboljšati opći standard i kvalitetu života u gradu Bihaću.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Ključni problemi s kojima se trenutno susreću Bišćani i o kojima se potrebno pobrinuti su pronalaženje najboljih načina za podnošenje migrantske krize i krize uzrokovane pandemijom i njihovih posljedica na privredu i javnost općenito. Kada je u pitanju privreda, kao konkretan način i uslov poboljšanja općeg stanja u lokalnoj zajednici, važno je izdvojiti probleme nezaposlenosti i poboljšanja realnog sektora otvaranjem domaćih poduzeća, a samim time, i otvaranjem novih radnih mjesta.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Planiram podržati sve projekte od kojih grad Bihać ima koristi sa bilo kojeg aspekta, s naglaskom na projekte podrške domaćim djelatnostima i razvoju poduzetništva. Također, želim istaknuti da vrlo važnima smatram projekte vezane za rješavanje konkretnih ekonomskih pitanja i problema kao što je smanjenje parafiskalnih obaveza koje nameće lokalna zajednica, za koja su me struka i karijera učinile kompetentnim.

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Za opće dobro i napredak, koji se tiču svih nas, potrebni su znanje i iskustvo. Zbog toga je važno birati ostvarene osobe koje su se već dokazale sposobnima i stručnima u društvu i poslu koji obavljaju. Zbog toga je važno birati osobe koje mogu značajno utjecati na zajednicu. Rad, obrazovanje i upornost u bilo kojoj sferi života dovode do uspjeha.

Related posts