Neće u “nezavisni blok”: Šemsudin Mehmedović napušta Šepića, Ahmetovića i Sokolovića

U Tešnju je danas održana vanredna Skupština SDA Tešanj na kojoj su usvojeni zaključci kojima se potvrđuje povjerenje Šemsudinu Mehmedoviću.

Također, SDA Tešanj traži održavanje vanrednog kongresa SDA, ukidanje ukora Šemsudinu Mehmedoviću i obećava da će njihov predsjednik raditi u skladu sa Statutom SDA BiH. To znači da Mehmedović neće biti član novog kluba kojeg osnovaju Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović. Također, ovo bi mogla biti najava da će Mehmedović biti lojalan i prilikom glasanja u Parlamentu BiH, piše Slobodna Bosna.

Bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović predali su zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok Šemsudin Mehmedović nije bio prisutan za vrijeme potpisivanja.

U zahtjevu se navodi da će se klub zvati Nezavisni blok, te da će funkciju predsjedavajućeg kluba obavljati zastupnik Salko Sokolović, a dužnost njegovog zamjenika Sadik Ahmetović.

U petak navečer, održana je hitna sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj na kojoj je zaključeno da će se od Predsjedništva SDA zatražiti poništenje ukora Šemsudinu Mehmedoviću.

S tim u vezi održana je sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj i danas, gdje je kao jedan od zaključaka donesen da Skupština SDA Tešanj izražava protivljenje izrečenoj mjeri ukora predsjedniku Općinskog odbora SDA Tešanj Šemsudinu Mehmedoviću.

Osim toga, od predsjednika SDA su zatražili da izrečenu mjeru u što kraćem roku stavi van snage, da će se Skupština OO SDA opredijeliti prema njegovoj odluci, a da će Mehmedović nastaviti svoju borbu za bolju SDA.

Related posts