Nastavljeno suđenja Sanjinu Sefiću, porodice se nadaju presudi do ljetne pauze

Na današnjem nastavku suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći u slučaju pogibije Selme Malkoč i Edite Agić, svjedočio je Saud Nišić kojeg Tužilaštvo tereti za pomaganje optuženom nakon počinjenja krivičnog djela, odnosno da je pomogao u sakrivanju automobila kojim je Sefić udario dvije studentice.

Tokom svjedočenja Nišić je istakao da nije bio suučesnik, te da nije učestvovao u sakrivanju automobila kojim je Sefić usmrtio Selmu i Editu. Također je u svom svjedočenju naveo da je korisnik narkotika.

Danas je svjedočio i Elmir Hodžić, svjedok odbrane optuženog Nišića, te je ispričao kako se te noći vozio po gradu sa Saudom a, kad su se vratili u Nišićevu kuću, zatekli su Saru Sefić, sestru Sanjinovu sestru. On je kazao da je policija pronašla golf iza kuće.

Nastavak suđenja je za deset dana, a nakon ročišta porodice Agić i Malkoč koje dolaze iz Bugojna i Bosanske Krupe izrazile su nezadovoljstvo dinamikom suđenja. Nadaju se da bi presuda mogla biti izrečena prije ljetne pauze.

Prema optužnici, Sefić je 10. oktobra u noćnim satima krećući se vozilom Golf VI velikom brzinom i prošavši na crveno svjetlo na pješačkom prijelazu kod Zemaljskog muzeja udario studentice. Jedna je od zadobijenih povreda odmah preminula, dok je druga život izgubila u bolnici.

Nakon stravične nesreće, Sefić je pobjegao s lica mjesta, a ujutro 11. oktobra preko GO Uvac prešao je u Srbiju gdje je i uhapšen i izručen bh. pravosuđu 9. januara 2017. godine.

Related posts