Nastavljen sukob u Falešićima: Suljanovići ne smiju noćiti u kući, Mehi Bešiću izvadili tri metka iz tijela

I danas se u naselju Falešići kod Srebrenika nastavio sukob između Mehe Bešića, oca bh. fudbalskog reprezentativca Muhameda Bešića, i porodice Suljanović.

Naime, jučer je nakon svađe između Mehe Bešića i njegovih komšija, porodice Suljanović, otac nogometaša engleskog Evertona pogođen s dva metka, u ruku i nogu, te je zbrinut u Hitnoj pomoći u Srebreniku, a potom i u tuzlanskoj bolnici.

Na njega je iz pištolja pucao Samir Suljanović. U razgovoru za Faktor Samirov amidža, Suad Suljanović, ističe da im je Meho Bešić ponovo prijetio i psovao, nakon čega su došli policajci koji su otišli zajedno sa Bešićem.

– Mi noć ne smijemo dočekati u kući i zbog toga cijela porodica ide u policiju u Srebrenik. Bolje da nas sve uhapse, jer ćemo barem biti na sigurnom. Ostavili smo naše kuće otključane. Trenutno dajemo izjave policajcima. Naočigled policije Meho Bešić danas nam je ponovo prijetio i govorio da će nas sve pobiti. U policiji smo barem sigurni, što se ne bi reklo ako ostanem u kući. Nakon što je policija vidjela kako nam psuje i prijeti, zajedno su otišli sa njim u autu. To je stvarno pravi apsurd – kaže Suad Suljanović.

Potpuno drugačiju verziju događaja ispričao nam je Meho Bešić, koji je potpuno demantirao navode da je danas prijetio porodici Suljanović.

– Mene u selu svi vole, kao i mog Muhameda. Oni su kriminalci koji su prevarili državu i ja ću to dokazati. Nisam nikom prijetio niti psovao. Istina je da sam prošao pored njihove kuće, kada sam krenuo kod brata. To je neminovno, jer je ovo selo i ima samo jedan put koji prolazi upravo pored imanja Suljanovića. Krenuo sam kod brata da vidim kako je majka koja nije bila dobro nakon jučerašnjih događaja. Večeras se vraćam u bolnicu da saniram rane. Prije tri sata operisana mi je ruka iz koje su mi izvadili dva metka, a iz noge jedan. Ja sam odgovarao za svoja djela, ali morat će i Suljanovići. Oni pokušavaju da se izvuku, ali ovo je pokušaj ubistva i angažirao sam trojicu advokata, među kojima je i Vlado Adamović – ističe Meho Bešić.

Kontaktirali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, gdje su nam rekli da Suljanovići daju izjave u vezi sa jučerašnjim događajima u Falešićima.

Related posts