Nastavlja se Evropska liga: Petorica Zmajeva u trci za trofej

Nakon uzbuđenja u osmini finala Lige prvaka, večeras će publika širom starog kontinenta imati priliku uživati u susretima šesnaestine finala Evropske lige. Takmičenje koje je iz godine u godinu sve kvalitetnije i ovog puta nudi nam niz zanimljivih okršaja, a ono što raduje bh. publiku je podatak da bi večeras mogla nastupiti petorica bh. internacionalaca.

Riječ je o Senadu Luliću, Ognjenu Vranješu, Seadu Kolašincu, Marinu Aničiću i Jozi Šimunoviću. Lulić s Laziom gostuje u Bukureštu kod Steaue, Vranješ će kao igrač AEK-a u Atini ugostiti Dynamo iz Kijeva, Kolašinac s Arsenalom putuje na noge Ostersundsu, dok će u prvom današnjem susretu (već od 17 sati po našem vremenu) Aničić s Astanom ugostiti Sporting iz Lisabona. Celtic će večeras u jednom od najzanimljivijih susreta dana biti domaćin Zenitu. Iako je u padu forme, očekuje se nastup Joze Šimunovića u timu domaćina.

Oporavljeni Ognjen Vranješ također će gotovo sigurno biti u timu AEK-a, baš kao i Marin Aničić u Astani. Pitanje je hoće li pak nastupiti Lulić i Kolašinac, obzirom da treneri u Laziju i Arsenalu na utakmicama u ovom takmičenju dosta kombinuju. To se posebno odnosi na Arsena Wengera koji u grupnoj fazi Kolašinca gotovo da nije ni koristio. Ipak, ovog puta su nešto drugačije okolnosti, obzirom da za razliku od perioda kad se igrala grupna faza, Sead u domaćem šampionatu igra jako malo.

fokus.ba

Related posts