Nasljednice ni na vidiku: Kraljica Rania čvrsto na tronu najbolje odjevenih dama plave krvi

Kraljice Letizia i Maxima, vojvotkinja Kate Middleton – samo su neke od dama s kraljevskih dvora koje s nestrpljenjem iščekujemo da se pojave u javnosti i daju nam novu dozu modne poslastice.

Kraljica srca, kako je mnogi nazivaju, svakodnevno dokazuje da humanost i istančan modni ukus idu jedno s drugim Kraljica srca, kako je mnogi nazivaju, svakodnevno dokazuje da humanost i istančan modni ukus idu jedno s drugim

Ali, pitate li modne stručnjake koja je dama plave krvi najbolje odjevena, sa sigurnošću ćete dobiti jednoglasan odgovor – kraljica Rania od Jordana.

Četrdesetsedmogodišnjakinja punog imena Rania al Abdulah postala je kraljica Hašemitske Kraljevine Jordan kada se udala za Abdulaha II, tačnije kada se njen svekar razbolio, pa je Abdulah II preuzeo prijestolje 1999. godine.

Otada je Rania poznata kao velika pobornica borbe za prava jordanskih žena koje su se uz njenu pomoć izborile za znatno bolji položaj u odnosu na ranije godine, a zbog svoje nesvakidašnje ljepote proglašena je 2005. godine trećom najljepšom ženom na svijetu prema izboru magazina Harpers & Queen.

Ova egzotična ljepotica uvijek je besprijekorno dotjerana u bilo kojoj prilici, a listi luksuznih dizajnerskih imena u njenom garderobnom ormaru ne nazire se kraja.

Pogledate li njen profil na Instagramu, shvatit ćete o čemu govorimo.

Kraljica Rania vodi svoj profil koji hronološki prati sve njene stajliš outfite, bilo da je riječ o odjevnim kombinacijama koje je nosila na političkim događanjima, bilo za privatne prilike.

Tako je, primjera radi, za 71. godišnjicu Dana zahvalnosti, koji se obilježava u Jordanu, Rania odabrala dramatičnu bijelu maksi haljinu sa dvostranim plaštem koju je upotpunila remenom i bijelim špic salonkama.

Šta god odjenula, čini se kako joj sve pristaje, kao da je šivano za nju.

Kraljica srca, kako je mnogi nazivaju, svakodnevno dokazuje da humanost i istančan modni ukus idu jedno s drugim. Iako se kraljevske dame silom trude da je dostignu, Jordanka čvrsto stoji na tronu najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora, a njene nasljednice nema ni na vidiku.

Related posts