Nakon velikih minusa od petka porast temperatura i toplije vrijeme u BiH

Od petka se očekuje poboljšanje vremena koje će se zadržati sve do polovine marta.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), sutra i prekosutra se očekuju znatno hladna jutra s temperaturama u Bosni od -17 do -10 uz snježne padavine, a u Hercegovini će padati kiša, a temperature zraka će biti od -7 do -1 stepen. Međutim, dnevna temperatura će biti iznad nule te će tako u Bosni najviša dnevna iznositi jedan, a u Hercegovini i do 6 stepeni.

“Temperature će postepeno rasti. Petak će uglavnom biti kišovit, više padavina će biti na istoku i jugoistoku Hercegovine, s tim da postoji mogućnost da u jutarnjim satima na sjeveru Bosne može doći i do ledene kiše”, kazao nam je Ibrahim Hadžismajlović iz FHMZ-a.

I u subotu i nedjelju se očekuju padavine te će tako i naredna sedmica biti kišovita, ali sa znatno višim dnevnim temperaturama, a u pojedinim dijelovima zemlje i jutarnje će biti iznad nule.

“Nešto niže temperature će se zadržati u Krajini početkom naredne sedmice te nakon toga očekujemo naglo topljenje snijega koji je na tom području viši i od 80 cm”, rekao je Hadžismajlović.

Toplije vrijeme će se zadržati do polovine marta, nakon čega će doći do kratkog zahlađenja, međutim, temperature neće biti niže od -10 stepeni.

klix.ba

Related posts