Nakon protesta otvoren GP Velika Kladuša: Hrvatska Granična policija helikopterom nadzire kretanje migranata

Nakon završenih protesta, nesmetano se saobraća na graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Nakon ubistva 24-godišnjeg migranta u Velikoj Kladuši, migrantska kriza u toj općini ima novi zaplet!

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su jake policijske snage koje osiguravaju lice mjesta, javlja Radio Kladuša. U toku su pregovori s migrantima koji bi htjeli ući u Hrvatsku.

Oko stotinu migranata krenulo je iz kampa u Velikoj Kladuši prema granici, plan im je bio ući u Hrvatsku. Grupa migranata zaustavljena je 200 metara od granice.

Daljnji prolazak onemogućavaju im policijske snage BiH i Republike Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. U potpunosti je zatvorena i cesta od tržnog centra ”Sudo-Luka” do granice.

Kako javlja novinska agencija Patria, saobraćaj je na tom graničnom prijelazu odblokiran nešto prije 14 sati.

– Otprilike oko 200 migranata je krenulo prema Hrvatskoj. Naše policijske snage uspjele su osigurati nesmetano odvijanje saobraćaja i u pripravnosti smo. Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza – kazao je za Patriju Ado Beganović iz MUP-a USK i potvrdio da se s migrantima pregovara.

Veliki broj policijskih vozila je krenuo prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama, hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Related posts