Najtraženiji kamatar iz Hrvatske preminuo nakon manje nesreće u Tomislavgradu

Miro Čalušić, 40-godišnji vlasnik lanca mjenjačnica koji se od od prošle godine nalazi na potjernici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu preminuo je jučer u Tomislavgradu nakon lakše nesreće koju je doživio nekoliko sati ranije.

On je bio za volanom “golfa” kada se na prevoju Privala sudario sa kamionom kojim je upravljao M. B. iz Zenice (31). U sudaru, prema informacijama iz policije, povrijeđenih nije bilo te je samo pričinjena materijalna šteta na automobilima.

Nakon nesreće, Čalušić je otišao kući gdje mu je nekoliko sati kasnije pozlilo pa su ga njegovi roditelji posjeli u auto i krenuli voziti prema Domu zdravlja. Međutim, on je preminuo na putu do Tomislavgrada.

U duvanjskom Domu zdravlja bit će obavljena obdukcija preminulog.

Jutarnji list objavio je da kako je preminuo “jedan od najvećih hrvatskih lihvara”.

– Čalušić je svoje je žrtve dovodio do očaja – navodi Jutarnji i dodaje kako je ovaj 40-godišnjak na zagrebačkom sudu prethodno zbog kamatarenja osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora te da se od lanjskog ljeta nalazio na potjernici Općinskog krivičnog suda u Zagrebu.

– Njegova smrt dogodila se pred očima njegovih roditelja i to dok je za njim aktivno tragalo hrvatsko pravosuđe – piše Jutarnji.

Čalušić je davao lihvarske kredite i građane je na različite načine oštetio za gotovo 28 miliona kuna. Zbog tih peripetija, je prošlo ljeto proglašen krivim da je oštetio 20 građana kojima je, zaračunavajući nesrazmjerno visoku kamatu, uzeo gotovo 30 miliona kuna u novcu i nekretninama.

/faktor.ba

Related posts