Najsnažniji AMG GT 4-Door Coupe nosi oznaku 63 S Edition 1

Najsnažniju verziju modela GT 4-Door Coupe pokreće motor sa 630 konjskih snaga, a Mercedes-AMG će automobil publici premijerno predstaviti na predstojećoj trci 24 sata Nürburgringa.

Iza oznake Edition 1, kojom Mercedes-AMG označava nove modele koji će se proizvoditi samo 12 mjeseci nakon premijernog predstavljanja, ovaj put stiže najsnažnije izdanje nedavno predstavljenog sportskog modela AMG GT 4-Door Coupe.

Pored najsnažnije motorne opcije, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe 63 S Edition 1 opremljen je paketom aerodinamički optimiziranih karoserijskih komponenti koji sadrži veći prednji usmjerivač zraka, redizajniran zadnji difuzor i mehanički podesiv zadnji spojler, a spomenuti elementi smanjili su otpor zraka karoserije i povećali prijanjanje automobila.

Pored mat sivih aplikacija na bokovima, poklopcu motora, krovu i poklopcu prtljažnika, GT 4 Edition 1 opremljen je i posebnim 21-inčnim dvobojnim aluminijskim felgama ispod kojih se vide perforirani kočni diskovi sa žutim čeljustima.

Optimizirana aerodinamika, adaptivni ovjes, prijenos snage na obje osovine i spomenute kočnice dovoljni su za AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor koji u ovom izdanju nudi 630 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta. Prijenos snage obavlja se preko 9-stepenog automatskog mjenjača, a sve zajedno dovoljno je da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 3,1 sekundu i razvije 314 km/h.

Related posts