Načelniku Hujiću dodijeljena plaketa za “Ličnost godine USK”

Dana, 2.10.2017. godine u Travniku je održan “Drugi poslovni forum” Evropskog pokreta, na kojem su uručene plakete i zahvalnice istaknutim pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos razvoju i promociji evropskih vrijednosti u BiH i regionu.

Načelniku Opštine Bosanski Petrovac, Zlatku Hujiću, plaketu za “Ličnost godine USK” uručio je lično visoki predstavnik Valentin Inzko.

Među mnogobrojnim zvanicama i gostima, koji su primili nagradu bio je i načelnik Hujić, koji je prepoznat kao čovjek koji se od prvoga dana zalaže za svoj grad, nepraveći nikakvu razliku među ljudima, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Nailazi na poteškoće, boreći se za ovakva načela, ali nastavlja dalje svojom kosmopolitskom vizijom i ovo priznanje je samo potvrda i podrška, Pokreta za Evropu, njegovoj ličnosti i nastojanju.

Plaketa je odraz dugogodišnjeg zalaganja, truda i vizije načelnika Hujića u nastojanju da naša Opština, rodno mjesto četiri velikana, dobije zasluženo mjesto u privrednoj, ekonomskoj, kulturnoj i svakoj drugoj sferi uspješnosti, u Unsko-sanskom kantonu, ali i šire.

U okviru Poslovnog foruma održana je i svečana akademija “Vrijeme je za Evropu”, sve povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH.

Na manifestaciji su bili prisutni brojni uzvanici i ugledni gosti kao što su visoki predstavnik u BiH, gdin Valentin Inzko, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, brojni ministri i načelnici općina, a među gostima je bio i trener Miroslav Ćiro Blažević.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo je kazao kako postoji mnogo priča koje su pozitivne, te da se Evropski pokret u BiH trudi da ih prepozna i nagradi.

Related posts