Na putevima u BiH pojavili se drumski prevaranti, evo kako varaju ljude

Na putu Banjaluka – Doboj ponovo su se pojavili drumski prevaranti koji na razne načine pokušavaju prevariti savjesne vozače koji se zaustave kako bi im pomogli, saznaje “EuroBlic“.

Jedan od vozača koji je prevaren nedavno, ispričao je da je, te iste ljude primijetio i prije par dana, na nekoliko kilometara od Doboja. Ističe da je riječ o profesionalnim prevarantima, a u svemu učestvuju cijele porodice, sa djecom.

Prevareni vozač, čiji je identitet poznat redakciji Euroblica, ispričao je da je i njegov poznanik na isti način ostao bez para prije par mjeseci.

“Na putu prema Doboju primijetio sam zaustavljen automobil pokraj puta, a pored njega je stajala cijela porodica. Muškarac je mahao kanisterom da se zaustavim jer su kao ostali bez goriva, a pored vozila stajali su još žena i dvoje djece”, ističe sagovornik “EuroBlica” i pojašnjava da je vozilo bilo „citroen“ ili „peugeot“ sa BiH registarskim oznakama.

Kaže da ništa nije posumnjao, nego da se odmah zaustavio kako bi pomogao ovoj porodici.

“Kada sam izašao iz automobila rekli su da su krenuli kući i da su ostali bez goriva i da im treba pomoć. Ponudio sam se da ih odvezem do najbliže benzinske pumpe i vratim nazad, što su oni prihvatili. Kada su sjeli auto i krenuli prema pumpi, tada je krenula njihova prevara”, pojasnio je sagovornik.

Prema njegovim riječima u jednom trenutku taj muškarac se kao iznenada sjetio da nema novca kod sebe, pa je upitao suprugu da slučajno ona nema nešto para.

“Kada je i ona rekla da nema, ja sam se ponudio da platim to gorivo, međutim oni su to kao odbijali. Prvo su mi nudili neki kao zlatni nakit da kupim po veoma povoljnoj cijeni. Muškarac je tada skinuo sat sa ruke i rekao da vrijedi više od 300 maraka, ali da će ga meni prodati za 70 maraka. Sat je izgledao poprilično dobro i poslije njihovog nagovaranja pristao sam i kupio ga”, priča sagovornik.

Kaže kada ih je dovezao na benzinsku pumpu, da su oni odbili da ih sačeka i vrati nazad, nego su rekli da će se nekako sami snaći i vratiti do automobila.

“Nisam slutio uopšte da sam prevaren i nastavio sam put. Drugi dan otišao sam u jednu radnju da vidim koliko stvarno vrijedi sat koji sam kupio i tada sam shvatio šta se desilo. Sadžija mi je rekao da je to najobičnija kopija, koja vrijedi desetak maraka”, pojašnjava ovaj prevareni vozač.

Ističe da je bio ljut na sebe i da zbog toga nije htio ni policiji prijaviti da je prevaren. Kaže sat je bacio i odlučio da se više neće zaustavljati da pomogne ljudima koji se zaustave pored puta.

U policiji pozivaju sve koji su na sličan način prevareni da to prijave, kako bi što prije mogli pronaći prevarante. U Policijskoj upravi Doboj su rekli da im do sada niko nije prijavio slično krivično djelo.

Na identičan način prije više od godinu dana prevaren je i vozač u Prnjavoru. Njega je tada zaustavi nepoznati muškarac koji je stajao pored „mercedesa“.

“Taj čovjek mu je rekao da je ostao bez goriva, te mu je ponudio zlatni nakit u zamjenu za novac. Ovaj vozač je pristao i dao mu 150 maraka za narukvicu i prsten koji su izgledali kao zlatni. Međutim, kada je otišao u zlataru shvatio je da je prevaren i sve to prijavio policiji”, saopšteno je tada iz policije.

Vozače vara i žena sa djetetom

Jedan od vozača ispričao je za „EuroBlic“ da je njega i kolegu nedavno prevarila žena, takođe na putu iz Banjaluke prema Doboju.

“Vidio sam ženu sa malim djetetom kako zaustavlja auta i stao sam da je pitam jel sve u redu. U vozilu je bilo puno stvari pa nije mogla sjesti, pa sam pitao šta se dešava. Rekla je da je pobjegla od bivšeg muža koji ju je tukao, te da dijete ništa nije jelo i da su bez para. Dao sam joj 20 maraka, a kolega 10. Kada smo se vraćali za Banjaluke vidjeli smo je opet, međutim sada je zaustavljala auta u drugom smjeru”, ispričao je sagovornik.

Related posts