Na Pink BH sve utakmice reprezentacije, otkrili ko će biti komentator

Pink BH ekskluzivno će prenositi sve utakmice bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije na svim takmičenjima u iduće četiri godine.

Gledaoci Pink BH moći će uživati u vrhunskim sportskim poslasticama, utakmicama kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020., kao i UEFA-inu Ligu nacija.

Prva sportska fudbalska poslastica stiže u subotu, 8. septembra u 15:00 UŽIVO iz Belfasta! Ekipa Roberta Prosinečkog nastupa u Grupi tri Lige B u Ligi nacija, a prvi susret Zmajevi igraju protiv Sjeverne Irske, dok će tri dana kasnije, 11. septembra, na Bilinom Polju u Zenici Zmajevi dočekati Austriju. Ta utakmica će početi u 20:45 sati.

Službeno je predstavljen i komentator uzbudljive sportske priče na Pink BH, a to je bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Baho Topalbećirević.

“Ovo je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu, Pink BH, ali i za navijače BiH. Zato što ćemo u sljedeće četiri godine imati reprezentaciju na jednom mjestu, na jednom kanalu. Pratit ćemo prvo Ligu nacija, jedno novo takmičenje koje će donijeti neka nova uzbuđenja, potom kvalifikacije za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020. Mislim da svi zajedno možemo biti sretni. Sa velikim uzbuđenjem očekujemo nastupe naše reprezentacije u svim ovim takmičenjima i nadamo se da će naši gledaoci biti zadovoljni kako ćemo sve realizirati. Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je Bosna i Hercegovina u pitanju. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada“, kaže komentator Topalbećirević.

Related posts