Na internetu prodavao vlastito dijete za oko 500 KM

Dramatična filmska akcija odvijala se u malom podravskom mjestu u Hrvatskoj nakon što je na osvanuo oglas na internetskom portalu oca da prodaje vlastito petogodišnje dijete.

Uz oglas je bila istaknuta i fotografija djeteta i cijena od 2.000 kuna (oko 530 KM), a u kuću su mu pripadnici interventne policije došli u pratnji Centra za socijalnu skrb.

Policija je blokirala sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a radnici Centra za socijalnu skrb pod pratnjom ‘plavaca’ ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

“Centar za socijalnu skrb poduzeo je hitne mjere radi zaštite djece u skladu sa porodičnim zakonom te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko je danas priopćeno iz Centra za socijalnu skrb.

Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete. Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasa objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana.

No, Županijsko državno odvjetništvo oca na koncu neće teretiti za kazneno djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Djeca su zadržana u udomiteljstvu.

Related posts