Na graničnim prijelazima spriječen šverc cigareta i mobitela

Službenici Jedinice granične policije Gradiška u srijedu su spriječili krijumčarenje 2239 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Cigaretu su otkrivene graničnom kontrolom Opela, nacionalnih oznaka Republike Srbije, pri izlasku iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Za pregled vozila korištena je specijalistička oprema. Vozilom je upravljao M. J. (1987.), državljanin Srbije.

Cigarete i vozilo su privremeno oduzeti, a prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv M. J. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ”krijumčarenje”.

Istoga dana, službenici JGP Orašje spriječili su krijumčarenje 43 mobilna telefona u suradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Mobilni telefoni otkriveni su prilikom pregleda Mercedesa, bh. registarskih oznaka, koje je kontrolirano pri ulasku u BiH, na MGP Šamac.

Vozilom je upravljao D. T. (1972.), državljanin BiH, osoba nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju, navodi se u priopćenju.

Related posts