Na dan kad je Bihać oslobođen, nakon 22 godine, desio se najveći propust vlasti? Ko je odgovoran?

Bihać nakon 1201 dan opsade nije “pao”, agresor nije ušao, 1201 dan rata, granatiranja, napadanja i ubijanja, pripadnici Armije RBiH imali su nadzor i uvid o tome šta se događa na području Bihaćkog okruga.

22 godine nakon deblokade Bihaćkog okruga, desio se do sada neviđen propust.

Naime, predsjednik RS je održao skup u srcu Unsko-sanskog kantona, 500 metara od mezarja “Humci”, na dan kada smo slavili deblokadu i slobodu. Nije sporan niti predsjednik RS, Milorad Dodik, niti obilježavanje koje su “oni” na taj dan imali, sporna je naša vlast! Naša vlast danas ne zna ko je znao za taj dolazak? Prema riječima očevidaca, vozila pratnje i osiguranja su iz Banja Luke kroz Bosansku Krupu pristigla u Bihać, dok su ministar u Vladi RS Lukač i predsjednik RS Dodik helikopterom došli u Bihać. Premijer Rošić je pitao javno komesara policije i ministra policije ko je najavio taj skup, da li se znalo za skup.

Nevjerovatna je činjenica da premijer nije znao za dolazak visoke delegacije manjeg entiteta u BiH, pa da u najmanju ruku kao domaćin prihvati ili odbije da prihvati goste? Ima li neko odgovoran za ovaj propust? Da li je odgovoran prvi u Vladi USK premijer Rošić? Da li je odgovoran komesar policije? Da li je odgovoran ministar unutrašnjih poslova? Da li su svi odgovorni? Pitanja su koja se postavljaju na svakom koraku ulica u Krajini.

Da li će biti ponuđene ostavke? Da li će ostavke biti zatražene? Odgovore ćemo dobiti u narednom periodu …

Related posts