Muškarac iz BiH zbog svog herojskog podviga postaje policajac u Švedskoj

Muškarac iz BiH, Njegoš Tuševljak, koji je nedavno iz rijeke u švedskom gradu Boros spasio dvadesetšestogodišnju majku i šestomjesečnu bebu od utapanja, postat će švedski policajac.

Tuševljak je rekao Srni da je prihvatio ponudu švedskih vlasti i da u septembru kreće na jednogodišnje školovanje i obuku.

“Predao sam papire i popunio formulare. Nisam ni sanjao da ću poslije svega što sam u životu radio postati policajac, i to u Švedskoj. Uvjeren sam da ću školovanje uspješno završiti”, rekao je Tuševljak.

On je naveo da mu je drago što će postati policajac, jer se radi o državnom i stabilnom poslu.

“Ima dosta naših ljudi koji rade u Policiji Švedske. Ima čovjek iz Beograda, kao i jedan iz Zenice. Kažu da je posao dobar, da su odlično prihvaćeni i da nema većih opasnosti i problema. Inače, nakon što ste objavili vijest o meni, telefon mi se usijao. Svi me zovu i čestitaju”, rekao je Tuševljak.

Tuševljak, o kome i dalje pišu gotovo svi skandinavski mediji, spasio je 23. maja, u 15.30 časova, Kineskinju Monu koja je s bebom u naručju skočila u rijeku želeći da se ubije.

“Iz automobila sam vidio ženu koja je parkirala kolica i sa bebom u naručju se popela na ogradu mosta u Borosu i odmah skočila. Ja sam zakočio, izletio iz vozila i obučen skočio u rijeku za njom i bebom”, rekao je ranije Srni Njegoš.

On je naveo da je žena počela da tone, te da je odmah od nje uzeo bebu i iznio je na obalu.

“Nakon toga sam se bacio u rijeku i izvukao ženu. Bila je u nesvijesti i odmah su na lice mjesta došli hitna pomoć, vatrogasci, spasioci i policija. Hitna pomoć je majku i bebu odvezla u bolnicu”, istakao je tada Tuševljak.

On je povjedočio da ga je u tim trenucima šokiralo što je na licu mjesta bilo više od 200 ljudi, od kojih niko nije ni pomišljao da skoči u vodu i spasi majku i bebu.

“Jedini sam reagovao, a mnogi od njih su to sve snimali telefonom, gledali… To je za mene neshvatljivo. Skočio sam instinktivno, nisam ni o čemu razmišljao osim da spasim ljude”, rekao je Tuševljak.

Žena koja je pokušala samoubistvo udala se za mnogo starijeg Šveđanina, a prema onome što je čuo Tuševljak, na samoubistvo se odlučila jer ju je suprug izbacio iz stana, nakon što je danima lutala gradom, nije jela niti spavala.

Tuševljak je rodom iz Sarajeva i živi sa porodicom u Geteborgu, gdje je došao iz Banjaluke u potrazi za boljim životom.

Njegoš, koji je u sportskim krugovima poznat po nadimku Tufi, godinama iz Švedske pomaže siromašnim ljudima u Banjaluci bez obzira na vjeru i naciju. Veoma je uspješan kick-bokser koji u Švedskoj ima svoj klub.

Related posts