Musić: Imenovanjem Vlade USK poslali smo poruku da je moguće prevazići animozitete

Danas smo na Skupštini USK realizirali sporazum potpisan u ponedjeljak, koji je omogućio da dvotrećinskom većinom imenujemo kantonalnu Vladu, kazao je za TVSA Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK i zastupnik u Skupštini USK.

Činjenica je da smo bili opoziciona stranka u prošlom mandatu, medjutim ni u jednom momentu, nismo kao SDA govorili da s nekim apriori ne želimo ili želimo koalirati. Razgovarali smo sa svima, koji imaju politički kapacitet u Skupštini, tragali za najboljim rješenjima, dodao je.

-Niz je tema, koje međusobno trebamo razjasniti. Ono što smo željeli ovim putem, poslati poruku svima u BiH, da je moguće prevazići animozitete unutar probosanskog političkog bloka i okupiti se oko ideje stabilnosti, funkcionalnosti, napretka i svega što je potebno svim građanima BiH, posebno nama u USK, koji je poznat po jednoj nestabilnostima, čestim imenovanjima, razrješenjima, što je općenito loše djelovalo na naš kanton, naglasio je Musić.

Pogledajte

https://www.youtube.com/watch?v=VXVs_U7S_ug&embeds_euri=https%3A%2F%2Fkrajina.ba%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Podsjetimo, ranije danas Skupština Unsko-sanskog kantona na vanrednoj sjednici potvrdila je sastav nove Vlade Unsko-sanskog kantona koju čine kadrovi SDA, NES-a, DF-a i Stranke za BiH.

Izvor: tvsa.ba

Related posts