Musa: Nikada neću otkazati reprezentaciji ni zbog kakvih obaveza

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Jedan od onih od kojih se najviše očekuje je Džanan Musa, koji bi trebao biti jedan od lidera ekipe iako je još uvijek tinejdžer.

“Svi pokazujemo veliku želju da budemo dio ove priče. Treba svima skinuti kapu koji su došli na okupljanje jer je veoma nezahvalan termin da u julu igramo utakmice pretkvalifikacija, ali smo sami tome krivi”, rekao je Musa koji je spreman prihvatiti ulogu jednog od nosioca igre.

“Imao sam i prije dosta pritisaka u nizu sa kojima sam se nosio, a ovo je najozbiljniji do sada. Ne treba izdvajati nijednog pojedinca jer ćemo kao tim iznijeti pretkvalifikacije”, kaže Musa.

A mladi bek Cedevite je ulogu jednog od nosioca igre dobio zahvaljujući mnogobrojnim otkazima. Čak desetorica igrača, što iz opravdanih, što iz neopravdanih razloga su otkazala dolazak na pripreme.

“Ne bih puno to da komentarišem, a samo ću u svoje ime reći da nikada neću otkazati reprezentaciji ni zbog kakvih obaveza. Uvijek ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ovim što se nisu odazvali ništa ne zamjerim, to je njihova odluka, a ja ću zajedno sa ostalim momcima koji su tu dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat”, kaže Musa.

Švedska će biti najopasniji rival našoj selekciji.

“Imamo iskustva sa Švedskom. Dobili smo ih dva puta u prošlim kvalifikacijama, ali to ne mora ništa da znači. Moramo sebe gledati, ako se stabilizujemo i budemo onakvi kakvi možemo biti, mislim da neće biti problema da prođemo pretkvalifikacije”, rekao je Musa.

Podsjetimo, uz Švedsku, naši reprezentativci će igrati i protiv Armenije i Slovačke.

/klix.ba

Related posts