MUP RS zabranio, opozicija se ipak okuplja ispred NSRS

Uprkos zabrani, okupićemo se ispred NSRS, poručio je Nebojaša Vukanović …

Nakon što je Policijska uprava Banjaluka zabranila okupljanje ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koje su za danas najavili opozicioni poslanici, predsjednik Kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović poručio je da će se, uprkos zabrani, okupiti na platou ispred entitetskog parlamenta.

“Nevjerovatno je ponašanje čelnika MUP-a RS i režima, koji su vršili snažan pritisak na čelnike Policijske uprave Banjaluka da promijene Odluku i nakon odobrenja popodne zabrane skup opozicije i razgovor opozicionih poslanika sa građanima. JUČER u 13 časova u ime podnosioca Zahtjeva, klubova poslanika SDS-a, PDP-a i Za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak razgovarao je sa inspektorima Policijske uprave Banjaluka koji su rekli da neće zabraniti skup, da bi se predomislili u 15 časova, vjerovatno nakon poziva nervoznog Dodika, koji je napustio sastanak sa partnerima, HDZ, Nikšićem, Konakovićem i Trojkom”, naveo je Vukanović.

Prema njegovim riječima, ponovo su trajala premišljanja, tvrdnje da se skup neće zabraniti, da bi oko 18 časova iz Policijske uprave Banjaluka pozvali Igora Crnatka da dođe po Rješenje kojim se ipak skup zabranjuje.

“Režim je u paranoji, strahu i panici, očigledno se plaši naroda pa pokušava ugušiti bilo kakvo okupljanje i izražavanje nezadovoljstva ponašanjem Vlada i vlasti. Uprkos zabrani mi se nećemo povući, i danas ćemo se okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske, na Platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu”, poručio je Vukanović.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts