Mourinho odabrao idealni tim sastavljen od igrača koje je trenirao

Jose Mourinho je u razgovoru za Manchester Evening News pored dosta zanimljivih pitanja imao i zadatak da sastavi idealni tim sastavljen od 11 igrača koje je trenirao u svojoj trenerskoj karijeri.

Proslavljeni portugalski stručnjak je trenirao klubove poput Porta, Chelseaja, Intera, Real Madrida, Tottenhama i Manchester Uniteda, a u idealni tim je stavio čak osam bivših igrača Chelseaja.

Na gol je Mou stavio Petra Cecha, a u odbrani su još tri igrača koje je trenirao u Chelseaju. U pitanju su stoperi John Terry i Ricardo Carvalho, i bek William Gallas, a odbranu kompletira Javier Zanetti, legendarni član Intera.

U veznom redu po Mourinhovom izboru nalaze se Mesut Özil sa kojim je sarađivao u Real Madridu, te još dva bivša igrača Chelseaja – Claude Makelele i Frank Lampard.

U napad je Mourinho stavio još dvije bivše zvijezde londonskih Plavaca – Edena Hazarda i Didiera Drogbu, a sastav upotpunjuje Cristiano Ronaldo kojem je bio trener u Realu.

Tako je Mourinho iz tima izostavio igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Sergija Ramosa i Paula Pogbe, ali jasno je da za sve nije moglo biti mjesta…

Izvor: Vijesti.ba/SC

Related posts