Moderna bajka: Upoznali se u klubu, a tek prije vjenčanja je saznala da je on princ

Rijetko kada bajke počnu u noćnom klubu. No, to se dogodilo u Washingtonu kada su se na plesnom podiju kluba Pearl upoznali Ariana Austin i Joel Makonnen.

Nije bilo bježanja u ponoć, niko nije izgubio cipelicu, a bundevu je zamijenio taksi, ipak je to jedna moderna priča! Ono što je čini bajkom jest to što je glavni junak, Joel Makonnen, u stvarnosti princ.

Ariana Austin te sudbonosne noći nije znala za kraljevsko porijeklo mladića i da je upravo upoznala praunuka posljednjeg etiopskog cara Hailea Selasija. Joel Makonnen, koji je tada imao 23 godine, iskoristio je moderan pristup kada je prišao 21-godišnjoj djevojci i njenoj prijateljici Jami Ramberan.

– Izgledate kao reklama za Bombay Sapphire (vrsta pića, op. a.) – rekao je princ djevojkama, ne otkrivši, dakako, svoj pravi identitet.

Samo nekoliko minuta kasnije obratio se Ariani: “Postat ćeš moja djevojka”.

Tako je i bilo. Kada se danas, 12 godine poslije i s prstenom na ruci, prisjeća toga dana, Ariana opisuje to razdoblje svog života kao “ljeto koje nikad nije završilo”. U međuvremenu su oboje završili fakultete, počeli karijere, živjeli povremeno u drugim zemljama, čak su se nakratko 2012. godine i razdvojili. No, ljubav je pobijedila i vratili su se jedno drugome, da bi pet godina poslije ona obukla bijelu vjenčanicu i krenula put oltara.

– Mislim da smo oboje osjećali kako smo jedno drugome sudbina. Ali, bilo je nekih stvari koje smo trebali obaviti u međuvremenu – priča danas Ariana.

Joel nije Ariani isprva ispričao priču o svom porijeklu. Njegovi roditelji David Makonnen i princeza Adey Imru Makonnen završili su u egzilu nakon komunističkog puča 1974. kojim je nakon 40 godina vladavine u Etiopiji svrgnut Davidov otac. Joelov otac izbjegao je krvoproliće jer je studirao u inostranstvu. S vremenom se obitelj preselila u Švicarsku.

Ariana Austin, koja je postala prava princeza, za New York Times je rekla kako je njihova priča “spoj crne snage i drevne kršćanske tradicije”. No, ni ona nije Pepeljuga: u Gvajani joj je djed po majčinoj strani bio gradonačelnik glavnog grada Georgetowna.

Imali su spektakularno vjenčanje, kakvo dolikuje kraljevskom paru, u pravoslavnoj etiopskoj crkvi u Marylandu i time je bajka dobila sretan kraj…

Related posts