Mladi violinista iz Tuzle: Malik Isabegović pobjednik svjetskog takmičenja u Francuskoj

Dvanaestogodišnji Malik Isabegović iz Tuzle, učenik trećeg razreda Osnovne muzičke škole Tuzla, odsjek za violinu u klasi Jasmine Šehanović, osvojio je prvo mjesto na svjetskom takmičenju u Francuskoj.

Takmičenje “Vatelot Rampal” na kome su učestvovali predstavnici iz cijelog svijeta održano je u Parizu i trajalo je tri dana.

“Isabegović je osvojio nagradu u kategoriji do 12 godina, a pozvan je da nastupa u maju na koncertu u Parizu, gdje će nastupati najbolji predstavnici svojih kategorija na ovom takmičenju”, izjavila je za “Fenu” Jasmina Šehanović, nastavnica u čijoj je klasi Isabegović učenik.

Šehanović ističe da su se za takmičenje pripremali dva mjeseca te da je ova nagrada jako bitna za Osnovnu muzičku školu Tuzla, ali i za Grad Tuzlu i državu BiH.

“Veoma sam sretna zbog Malika, jer je zaista uložio mnogo truda za ovo prestižno takmičenje”, kaže ona.

Direktor Osnovne muzičke škole Tuzla Nedim Suljić izjavio je za “Fenu” da je ovo jedan od dosad najvećih ostvarenih rezultata za ovu školu, navodeći da je prestižno takmičenje Vatelot Rampal jedno od najpoznatijih u svijetu.

“S obzirom na uslove u kojima rade naše škole, ovo je itekako izuzetan uspjeh i rezultat”, zaključuje Suljić.

Učenik Malik Isabegović jedini je predstavnik BiH na ovom takmičenju, a nastupio je s kompozicijom Melanholly kompozitora Cesara Francka.

(FENA)

Related posts