Kako rade tajne i samouništavajuće poruke na Viberu?

Popularna aplikacija Viber je nedavno uvela tajne i samouništavajuće poruke. Međutim, kako su primijetili korisnici, ove poruke nije jednostavno pronaći.

Samouništavajuće poruke omogućavaju slanje fotografija i video priloga, uz propratni tekst i definisanje vremena nakon kojeg će se te poruke izbrisati same od sebe.

Prilikom slanja poruke, ili videa, možete odabrati opciju za trajanje vremena poruke do 10 sekundi. Primalac poruke će, znači, imati vremena za pregledanje koliko mu pošiljalac odredi nakon čega će ta ista poruka nestati.

A kako da pošaljete tzv. tajnu poruku:

“Kliknite na Viber aplikaciju, uđite u kontakt kojem želite da pošaljete poruku, odaberite fotografiju ili video i ne šaljite je, nego kliknite na ikonicu olovke u donjem desnom uglu. Nakon toga obratite pažnju na ikonicu sata u donjem lijevom uglu, kliknite na nju i odaberite interval prikaza tajne poruke. Upišite tekst ili to preskočite i pošaljite poruku”.

Nakon slanja pošiljalac će vidjeti “zamućenu” poruku u konverzaciji s primaocem, koji će vidjeti isti prikaz. Nakon klika na “zamućenu” poruku prikazat će se upozorenje za tajnu poruku, koja će nakon nekog vremena nestati.

Jedini dokaz o poslatoj poruci ostaje kod pošiljaoca.

/N1

Related posts