Mladi SDP Bihaća na posljednjoj press konferenciji pitali gradonačelnika Fazlića kako su potrošena sredstva od komunalne naknade

Posljednja press konferencija Foruma mladih SDP-a Bihać izazvala je reakcije građana ali i političkih subjekata u Bihaću.

Naime, nakon što su optužili gradsku upravu da uštede koje uprava na čelu sa gradonačelnikom radi na uštrb javne rasvjete i sigurnosti građana nisu ono za šta se zalažu, pojedini mediji su prenijeli kako su mladi SDP-a, učesnici press konferencije prije nekoliko dana iznijeli i nekoliko značajnijih optužbi na račun gradonačelnika.

Naime, mediji su prenijeli da su mladi SDP-a na konferenciji kazali kako su nezadovoljni odgovorima gradonačelnika na pitanja koja postavljaju vijećnici, a da im je također nejasno gdje su novčana sredstva koja građani plaćaju za rasvjetu, a kao takva su i namjenska.

Također, pitali su se i gdje su sredstva u visini od 1 mil. KM, od komunalne naknade.

Iz kabineta gradonačelnika na ove opaske je stigao odgovor kako je SDP učesnik u vladajućoj koaliciji, ali da se ipak ponašaju nekad neodgovorno prema svojim partnerima u vlasti, pa ponekad djeluju i kao opozicija.

 

Related posts