Mladi oslikavaju javne površine: Umjetnost za novi sjaj Sarajeva

The Miss Irby Project, projekat Fondacije ˝Izvor za ljepši život˝ i nevladine organizacije „Svaki student“ osmišljen za srednjoškolce koji obuhvata edukativne radionice o upotrebi javnog prostora i izvođenje aktivnosti unutar istog, ove sedmice dešava se na području Hrasnog u Novom Sarajevu.

Podsjetimo, 10. i 11. juna u okviru ovog projekta provedena je prva reparacija prostora na području naselja Ciglane, gdje su učenici Druge gimnazije, tim Dobrih Kota i studentska organizacija “Svaki Student“ obnovili prostor u ulici Husrefa Redžića 7-11.

– Radionica ima zadatak integrisati i vizuelne informacije o načinima na koji su javni prostori već reparirani kroz projekat Dobre Kote, kao i mape napuštenih i neiskorištenih javnih prostora u Sarajevu. Mladi će se kroz projekt također poticati da zajedno osmisle dizajn prostora koji sami žele izmijeniti (u blizini svoje škole), te će imati priliku da crtaju, diskutuju i sami nude ideje za sadržaje koji su im potrebni za kreativnije druženje unutar javnog prostora- istakli su organizatori projekta.

Related posts