Mirjana Hrga smijenjena s RTL-a zbog loše gledanosti i narušenih međuljudskih odnosa

Loša gledanost i narušeni međuljudski odnosi čini se da su bili glavni razlozi da se vodstvo RTL Televizije zahvali Mirjani Hrgi na uređivanju i vođenju središnje informativne emisije RTL Danas. Naime, Uprava te televizijske kuće sklona je mišljenju kako će se Mirjana Hrga na RTL-u bolje snaći kao novinarka ili reporterka.

Kako doznajemo, usporedba višemjesečnih rezultata o gledanosti emisije RTL Danas pokazala je da postoji trend prema kojem Hrgine emisije u prosjeku prati manje gledatelja nego kada su tu emisiju vodili kolege Ana Brdarić Boljat ili Tomislav Jelinčić. U svakom slučaju, dolazak Mirjane Hrge na RTL Televiziju nije ispunio očekivanja Uprave o gledanosti.

Drugi razlog za skidanje Mirjane Hrge s uredničke pozicije su navodno narušeni međuljudski odnosi među novinarima u redakciji, što se može objasniti “osebujnim” načinom komunikacije kolegice Mirjane Hrge. Mirjane Hrge trenutno nema na RTL-u, no razlog je njen godišnji odmor s kojeg bi se trebala vratiti početkom septembra. Tada bi trebala biti i puno jasnija budućnost ove novinarke na toj televiziji. U svakom slučaju na RTL-u Danas bit će promjena, a jedna od njih je da će emisija koja s jesenskom shemom počinje 4. septembra, trajati sat vremena.

Mirjana Hrga na RTL Televiziju došla je u martu prošle godine s Al Jazeera Balkans TV-a. Ondje je radila kao reporterka, urednica i voditeljica. Novinarsku karijeru je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, a ondje je ostavila svoj pečat u zloglasnim Motrištima. Nakon toga je prešla na Novu TV, a pamtimo kada je “braneći” od lešinarskih nasrtaja novinara na privatnost Vlatke Pokos ispitivala između ostalog i s kim je bila trudna kad je napravila abortus.

Do zaključenja teksta Mirjanu Hrgu nismo uspjeli dobiti za komentar, piše Index.hr.

Related posts