Ministar zdravstva USK u radnoj posjeti ministru zdravstva Vlade RH

Hazim Kapić, ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona boravio je jučer u Zagrebu gdje se sastao sa ministrom zdravlja u Vladi R Hrvatske prof. dr. Milanom Kujundžićem. G. Kujundžić i ranije je pokazaivao naklonost prema susjedstvu, naročito našem kantonu. A ministar Kapić je obnavljajući dorosusjedske odnose i suradnju na polju zdravlja, također pružio pozitivan primjer u moru loših vijesti u rubrici odnosa BiH – Hrvatska.
Ministri Kapić i Kujundžić razgovarali su o aktuelnoj problematici iz domena zdravstva i dodirnim tačkama gdje je moguće ostvariti saradnju u oblasti zdravstva između susjedne države i Unsko-sanskog kantona kao pogranične regije.
-Prije svega razgovarali smo o saradnji u slučajevima liječenja teških oboljenja koja se finansiraju iz Federalnog fonda solidarnosti, a to su oblasti: invazivna kardiokirurgija, neurokirurgija, radio i hemoterapija. Ministar Kujundžić je vrlo otvoreno podržao naša nastojanja da ovu problematiku riješimo na najbolji mogući način u interesu naših pacijenata. Sa njegovim suradnicima trebamo konkretno razmijeniti podatke i nakon toga konkretizirati mjere dalje saradnje, kazao je, nakon sastanka, ministar Kapić u izjavi koja je prenešena na službenoj fb stranici Vlade.

Related posts