Ministar odbrane SAD boluje od raka

Američki ministar odbrane Lloyd Austin boluje od raka prostate, saopštio je danas Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed, nekoliko dana nakon što je objavljeno da je hospitalizovan.

Kako se navodi, on je 22. decembra podvrgnut “minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri, nakon što mu je otkriven rak prostate”, prenosi CNN.

U saopštenju se dodaje da je rak otkriven početkom decembra.

“Bio je pod opštom anestezijom tokom procedure. Ostin se bez problema oporavio od operacije i vratio kući sljedećeg jutra. Rak prostate mu je rano otkriven, a prognoze su odlične”, istakli su iz vojnog medicinskog centra.

Austin (70) primljen je 1. januara u Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed, međutim vijest o tome objavljena je tek nekoliko dana kasnije.

O njegovoj hospitalizaciji nisu bili obavešteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, predsjednik Joe Biden, pa čak ni njegova zamjenica Catlin Hicks koja je preuzela funkciju ministra dok se Austin nalazi u bolnici, objavili su ranije američki mediji.

Ostin je, u međuvremenu, objavio saopštenje u kojem je pohvalio osoblje Nacionalnog vojnog medicinskog centra Walter Reed za njegu koju je dobio i naveo da se raduje povratku u Pentagon.

On je preuzeo odgovornost za to što nije obavijestio kolege i javnost o zdravstvenom stanju, dodavši da će u budućnosti “biti bolji”.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts