Ministar Dedić razgovarao s Christopherom Sheldonom o projektima u FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić razgovarao je danas u sjedištu ovog Ministarstva s Christopherom Sheldonom, šefom ureda Svjetske banke u BiH i Crnoj Gori i njegovim saradnicima, Igorom Palandžićem, višim specijalistom za vode i Samrom Bajramovićem, analitičarkom za operacije. 

Na sastanku je razgovarano o Projektu modernizacije sektora vodosnabdijevanja i pripremnim aktivnostima koje bi trebale biti realizirane prije zvaničnog početka radova na ovom projektu. Razgovarano i o projektu poljoprivrede koji je Svjetska banka odobrila kao i o dodatnom finansiranju za regionalni projekat Sava Drina.

Ministar Dedić ukazao je na važnost prirodnih resursa koje naša zemlja ima u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te naglasio potrebu još kvalitetnijeg i efikasnijeg upravljanja istima.

Predstavnici Svjetske banke iskazali su zadovoljstvo do sada učinjenim napretkom u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede te izrazili nadu da će novi projekti biti implementirani s ciljem unapređenja stanja u navednim oblastima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Related posts