Ministar Dedić prisustvovao otvorenju Sajma šljive u Gradačcu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prisustvovao je otvorenju 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive u Gradačcu koji se ove godine održava od 24. do 27. augusta.

Ministar Dedić je u obraćanju tokom otvorenja naglasio značaj i ulogu koji Sajam šljive u Gradačcu ima za Bosnu i Hercegovinu i region ali i podršku koju resorno federalno ministarstvo i Vlada FBiH pruža sajamskim aktivnostima.

“Gradačac je poznat kao grad šljive tako da podrška proširenju i unapređenju proizvodnje i drugim aktivnostima na promociji ove kulture neće izostati kako bi imali još bolje rezultate. Svi nivoi vlasti u našoj zemlji trebaju do naredne godine kada ovaj sajam bilježi 50 godina svoga postojanja osigurati veća izdvajanja iz budžeta za poljoprivredne proizvođače, podršku za nove investicije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, otvoriti nova inostrana tržišta i zaštiti domaću proizvodnju sa ciljem povećanja proizvodnje hrane i veće prehrambene sigurnosti svih naših građana. Organizatorima upućujem čestitke na organizaciji a izlagačima i partnerima želim uspješan rad i nastup na sajmu”, kazao je ministar Dedić tokom otvorenja Sajma, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Related posts