Ministar Dedić obišao projekte koje Vlada FBiH realizira na području Ključa

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je tokom posjete Ključu obišao trenutne i buduće projekate koje finansira Vlada Federacije BiH.

Projekat izgradnje reciklažnog dvorišta na novoj lokaciji doprinijet će poboljšanju zdravlja svih građana Ključa a za ovu namjenu Vlada je na zahtjev Općine i JKP RAD Ključ osigurala 246.000 KM za prvu fazu radova.

Direktor JKP RAD Ključ Muamer Egrlić, načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović i zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić i Mersad Draganović s federalnim ministrom obišli su lokacije postojećeg i budućeg reciklažnog dvorišta.

Ministar Dedić upoznat je i sa projektima izgradnje lokalnih puteva u Botonjićima i Sanici a za čiju rekonstrukciju i modernizaciju je sredstva osiguralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

U ključkom naselju Botonjići trenutno se gradi šehidsko spomen obilježje a ministar Dedić je informiran da su radovi pri samom kraju.

Tokom obilazaka projekata ministar Dedić se susreo i s građanima spomenutih naselja koji nisu krili zadovoljstvo realizacijom projekata koje Vlada FBiH podržava na području Ključa.

Related posts