Delegacija Vlade FBiH posjetila Kalesiju

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Fadilom Novalićem i ministrima Šemsudinom Dedićem, Edinom Ramićem i Amirom Zukićem, danas je posjetila Općinu Kalesiju.
 
Tokom posjete upriličen je sastanak s načelnikom Kalesije Seadom Džafićem a tokom sastanka premijer i ministri u Vladi FBiH razgovarali su o saradnji i projektima koje je Vlada FBiH i njena ministarstva podržala u prethodnom periodu na području ove općine.
 
Naglašeno je da će podrška lokalnim zajednicama i u narednom periodu ostati u prioritetima rada Vlade Federacije BiH kroz one projekte koji direktno doprinose poboljšanju životnog standarda građana.
 
Načelnik Džafić izrazio je zahvalnost premijeru Novaliću i ministrima u Vladi FBiH za podršku projektima koji su realizirani na području Kalesije te izrazio nadu da će i u budućnosti podržavati projekte koje budu kandidirali predstavnici ove lokalne zajednice.
 
Delegacija Vlade Federacije BiH položila je cvijeće ispred Spomen obilježja u centru grada, te upriličila zajedničku šetnju i kafu s građanima ove općine.
 
Nakon posjete Općini, u pratnji načelnika Džafića, delegacija Vlade Federacije BiH obišla je Farmu Spreča u Kalesiji. Kapacitet farme je 2500 grla, a obimom proizvodnje jedna je od najvećih u Bosni i Hercegovini.
Tokom ove posjete još jednom je naglašena opredijeljenost Vlade FBiH i resornog ministarstva da nastave sa većom podrškom u poljoprivredi i prehrambenoj industriji sa ciljem povećanja proizvodnje hrane u našoj zemlji.

Related posts