Ministar Dedić na otvorenju Lastine tvornice u Čapljini

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u srijedu je sudjelovao na svečanosti otvaranja Lastine tvornice za proizvodnju keksa u Čapljini, koju su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili čapljinski mališani.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je u sklopu dodjele sredstava za kapitalne investicije prošle godine podržalo realizaciju ovog projekta, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ministar Dedić podsjetio je da Čapljina i njena Lasta imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje keksa te da se današnjim otvorenjem ova tradicija samo nastavlja, posebno na zadovoljstvo svih njezinih potrošača.

– Drago nam je da su prepoznatljivi Lastini proizvodi ponovo na domaćem i inozemnim tržištima. Sretni smo da kroz podršku ovakvim investicijama imamo priliku doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i rastu izvoza koji su garant unaprijeđenja bosanskohercegovačke ekonomije, a Federalno ministarstvo poljoprivrede je tu da podrži svaki sličan projekat – rekao je ministar Dedić.

Federalni ministar je čestitao biznismenu i vlasniku Laste Petru Ćorluki, kao i svim uposlenicima, koji su, kako je rekao, odličan primjer izvrsnosti.

– Oko 40 milijuna maraka je iznosila investicija u rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnih pogona i zato danas svi ovdje svjedočimo da se radi o najsuvremenijim postrojenjima koji ispunjavaju sve europske i svjetske standarde, kao i zahtjeve tržišta. Posebno sam sretan da će udio sirovina za proizvodnju biti nabavljan od lokalnih proizvođača i da će se isti vremenom povećavati – istaknuo je ministar Dedić.

Iz ove kompanije najavljene su i investicije za podizanje i sadnju plantaža smokvi i lješnjaka, koji će služiti kao sirovina, a što će dodatno pospješiti domaću proizvodnju i biti podrška domaćim poljoprivrednim proizvođačima. U sklopu modernizacije ove kompanije, na objekt su postavljeni solarni paneli koji će omogućiti proizvodnju struje za vlastite potrebe.

Ministar je ovom prilikom uputio i čestitke kompaniji Violeta na društvenoj odgovornosti prema zajednici, koju je pokazala više puta, a jedna je od prvih privatnih kompanija koja je pomogla građanima i zdravstvenim ustanovama, bolnicama u vrijeme pandemije tijekom 2020. godine, kaže se u priopćenju. 

Related posts