Medvjedi sada mogu odahnuti, Blažo je dobio pušku

Gatački lovci i ribolovci utrkivali su se na druženju ko će ispričati vjerodostojniju i uvjerljiviju priču iz svojih lovišta, ali ni jedna nije mogla parirati onoj, istinitoj, Blaža Grkovića koji je rukama ubio medvjeda.

Na sreću medvjeda, kažu lovci, Grković je na skupu, na organizovanoj tomboli, dobio jednu od glavnih nagrada – pušku.

– Medvjedi mogu da odahnu, jer imaju šansu da prežive. Sigurni smo da Blažo tako dobro ne nišani kao što rukama barata – rekao je jedan lovaca.

Grković ističe da je sa medvjedima “sklopio primirje”, i da će sve biti dobro dok ga ne dirnu.

Među više stotina okupljenih u ugostiteljskom objektu bio je i najstariji ribolovac sedamdesetsedmogodišnji Rajko Savić iz Gacka, koji je prije nešto više od godinu dana na jezeru Desivoje ulovio pastrmku tešku 5,8 kilograma i dugačku 80 centimetara, što do sada nikome od ovdašnjih ribolovaca nije uspjelo.

On kaže da redovno ide na pecanje, da ga to opušta i podmlađuje, te da vjeruje u još bolji ulov.

Na druženju, koje je organizovalo Udruženje lovaca i ribolovaca “Vranjača” Gacko, okupilo se oko 200 članova, te njihovi prijatelji iz Novog Sada, Gajdobre, te susjednih opština.

Predsjednik Udruženja Saša Glušac kaže da je ponosan na članove, napominjući da imaju mnogo planova za unapređenje udruženja, ta zaštitu životinjskog i ribljeg fonda, te izgradnju lovačkog doma u mjestu Vrba.

– Pregovori su u toku i nadamo se pozitivnom ishodu – kaže Glušac i dodaje da udruženje ima podršku lokalne vlasti i Rudnika i Termoelektrane “Gacko”.

Related posts