„Međunarodni dan palačinka 2017.“ u Gradačcu i Zenici

Ovih dana intezivirne su pripreme za realizaciju „Međunarodnog dana palačinaka“ u Gradačcu i prvi put u Zenici.

Svoje prisustvo na Danu palačinaka najavilo nekoliko ekipa iz Republike Hrvatske.

Festival palačinaka okupit će brojne proizvođače posuđa, hrane i pića, Turističko-ugostiteljske škole, restorane iz BiH i udruženja građana koji će se natjecati u pripremi palačinaka a ponajzanimljiviji sadržaj je natjecanje u brzom jedenju palačink za djecu do 10 godina.

Organizator manifestacije, „Brunch“ d.o.o. Gradačac, Tapas Zenica, zajedno sa Udruženjem kuhara BiH, Kult Gradačac i Klubom ljubitelja palačinaka i ove godine nastavljaju uspješnu saradnju na promociji gastronomije i turizma BiH.

Partneri manifestacije su: MSS“Hasan Kikić“ Gradačac, Gimnazija „Mustafa Novalić“Gradačac i SSŠ“Džemal Bijedić“ Goražde.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Gradačac, zajedno sa prijateljima: Delimano, Tapas Zenica, Vispak Visoko i Unikomerc Gradačac, Alpeks Sarajevo,Mljekara MI 99, Klas Sarajevo,Zvijezda d.o.o. Sarajevo.

Dan palačinka u Gradačcu će se održati u centru grada i u Zenici na lokaciji Starog pozorišta.

– Svi koji vole palačinke dobro su došli 28. februara na Dan palačinaka a za pobjedničke ekipe u pripremi palačinaka obezbijeđene su prigodne nagrade – saopćili su organizatori.

Ocjenjivanje natjecanja u pripremi palačinaka vodi Udruženje kuhara u BiH.

Related posts