Među njima i nastavnica: Poznata imena uhapšenih zbog trgovine narkoticima

Pripadnici MUP-a USK lišili su slobode tri osobe, među njima i nastavnicu biologije u Osnovnoj školi Prekounje u Bihaću zbog prodaje droge skank.

Kako su nam potvrdili u MUP-u USK, osumnjičeni su lišeni slobode jučer u popodnevnim satima. Praćenje osumnjičenih izvršili su pripadnici kriminalističke policije MUP-a USK, pod nadzorom Tužilaštva USK, a u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga.

“Izvršeni su pretresi na više lokacija i pronađena je određena količina marihuane.
Tri osobe su lišene slobode, a radi se o I. S. (1987.), H. M. (1978.) i A. E. (1990.)”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako nezvanično doznajemo, uhapšeni su Samir Ibrašimović, Mejrema Haračić i Edin Alukić.

Mejrema Haračić je nastavnica biologije u Osnovnoj školi Prekounje u Bihaću, a bila je u vezi sa Ibrašimovićem.

Kako dalje saznajemo, pripadnici MUP-a su planirali duže pratiti osumnjičene, no pošto je Haračić bila uposlenica škole, zbog svakodnevne blizine djece i doticaja s maloljetnicima, svi osumnjičeni su lišeni slobode prije planiranog roka.

Iz MUP-a USK nisu mogli kazati da li su osumnjičeni drogu prodavali učenicima škola te su rekli da će to istraga pokazati.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a u toku dana bit će predati u nadležnost Tužilaštvu USK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Related posts