Manchester City, Chelsea i PSG žele dovesti Bonuccija

Italijanski nogometaš Leonardo Bonucci navodno je razočaran Milanom, a postoji mogućnost da ovaj defanzivac već u januaru ili tokom ljeto promijeni sredinu, pišu italijanski mediji.

Bonucci, koji važi za jednog od najboljih odbrambenih igrača, prešao je u Milan iz Juventusa za 40 miliona eura, a taj transfer se na ‘čizmi’ smatra jednim od najkontroverznijih u posljednjih nekoliko godina.

Međutim, ambiciozni projekt Milana, u kojeg je utrošeno više od 200 miliona eura, nije polučio rezultate, pa se tim nalazi 14 bodova od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Kako piše ‘Gazzetta dello Sport’, Bonucci sada ima sumnje u Milanov projekat, a list također navodi da bogati Manchester City traži igrača njegovih karakteristika.

Trener Građana Pep Guardiola u nekoliko navrata hvalio je italijanskog reprezentativca, kazavši da je jedan od rijetkih koji može kreirati igru te da ima precizne duge pasove.

Osim Cityja, i Paris Saint-Germain te Chelsea su također zainteresirani za defanzivca, ali kako se navodi bit će teško osigurati njegove usluge budući da ima ugovor s Milanom do 2022. godine i da je tek prije nekoliko mjeseci stigao u Rossonere.

Related posts