MALVERIZACIJE OKO POLAGANJA VOZAČKIH ISPITA: Dvojici osumnjičenih određen pritvor

Općinski sud u Velikoj Kladuši, na prijedlog Tužilaštva USK, odredio je pritvor od mjesec dana osumnjičenima Bajazitu Topiću i Fadilu Hajdareviću, članovima Komisije za polaganje vozačkih ispita uhapšenima prije tri dana, dok je Omer Sabljaković, pušten na slobodu nakon priznanja izvršenja krivičnog djela, pa će u njegovom slučaju uslijediti nagodba.

Kako su kazali u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, članovi Komisije uhapšeni su nakon simulirane potkupnine u Velikoj Kladuši, 7. januara. Na teret im se stavlja izvršenje više krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona FBiH.

Kod osumnjičenih su prilikom pretresa pronađeni novčani iznosi koji odgovaraju načinu izvršenja, odnosno 100 KM po kandidatu.

Trojica uhapšenih u aprilu prošle godine, nakon sklapanja sporazuma su osuđeni, osim Nermina Ćoralića koji nije priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, te ga čeka suđenje. Nova hapšenja prije tri dana su dokaz da je kampanja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK uspjela, kaže je resorni ministar Adis Muharemović.

Uz policiju, odličan posao, kako je ističe ministar, odradila je i Komisija za nadzor pri ministarstvu, koja je kontrolom i uvidom u rad auto-škola došla do korisnih informacija.

Razmjere štete zbog kupljenih vozačkih dozvola su nesagledive. O tome najbolje svjedoči crna statistika na našim cestama. – piše rtvusk.

Related posts