Čuvar disajnog sistema: Ulje origana sprečava upalu pluća

Upala pluća može biti bakterijska, virusna ili gljivična.

Antibiotici mogu liječiti većinu upala, no kod nekih vrsta ne djeluju.

Važno je istaći, kako neke osobe, nakon čestog uzimanja antibiotika, mogu s vremenom postati otporne na lijek. Preduga upotreba antibiotika može imati i negativne nuspojave. Primjera radi, lijek može oštetiti dobre crijevne bakterije i time oslabiti imunološki sistem.

Kao alternative preporučuju se razne biljke koje su se pokazale učinkovitim u poboljšanju zdravlja disajnog sistema. Među njima je i ulje origana koje ima jako antimikrobno djelovanje.

Koristi se u ljekovite svrhe već dugi niz godina. Bogato je željezom, kalcijem, omega 3 masnim kiselinama, vlaknima, manganom, vitaminom B i vitaminom K.

Istraživanja su pokazala da eterično ulje origana ima jaka antibakterijska svojstva, jača imunološki sistem, kosti i čuva srce.

Naučnici su otkrili da je ulje origana jednako učinkovito kao i antibiotici u sprečavanju rasta patogena (uzročnika bolesti), a takvo djelovanje ima čak i kad je razrijeđeno.

Kako ga koristiti

S obzirom na to da je veoma jako, ulje origana uvijek uzimajte u razrijeđenom obliku. Dovoljne će biti tri kapi koje ćete razrijediti u čaši vode. Na ovaj način ćete ojačati organizam i spriječiti upalu pluća.
Napitak pijte pet puta sedmično.

faktor.ba

Related posts